3 Snažne Taktike Koje Motiviraju Kupce Na Kupnju

Prodajni proces pomalo je nalik izlascima na spoj. Koliko god to htjeli u tom trenutku, niste ludi da zaručnički prsten izvadite već na prvom spoju! Taj odnos je dvosmjerna cesta, koja korak po korak vodi do nečeg većeg i značajnijeg. Ne možete požuriti proces, ne možete preskočiti te korake… Barem ne ukoliko želite postaviti temelje neraskidivog odnosa i obvezivanja.

 

Upoznavanje vašeg partnera, kao i upoznavanje kupca, iziskuje malo vremena i truda. Kako biste shvatili karakter, poglede i afinitete vaše buduće bolje polovice potrebno je ipak malo više vremena, dok kupci/korisnici dijele neke zajedničke osobine za koje se vi, marketeri, možete uhvatiti. Dajte im ono što žele i postat će vaši vjerni kupci koji će učiniti da vaše poslovanje procvjeta.


 

1.   Zaboravite na prodaju… Stavite naglasak na kupnju

 

Ljudi vole misliti da su sve njihove odluke o kupnji donesene na temelju njihovih izvrsnih ideja i vještog kupovanja. Hej, nitko ne voli “pushy” prodavača. S druge strane, prodavač koji im “pomaže” da pronađu najbolji proizvod koji si mogu priuštiti, je heroj.

 

Zaista, kada osoba uđe u vaš poslovni prostor, ona je najvjerojatnije razmišljala o kupnji i prije nego je ušla. Ne morate je dodatno nagovarati na kupnju. Možete joj polako i jednostavno pomoći da odluči koja je najbolja opcija za nju i njen novac.

 

Usredotočite se na kupca i njegove potrebe. Razmislite koje benefite želi vidjeti ili osjetiti? Koji si raspon cijena može priuštiti? Imajte na umu da ste tu kako biste služili njegovim potrebama, a ne ga nagovarali. Ahhh… pritisak je već pao s kupčevih leđa, lakše se diše…


 

2.   Učinite kupovinu nepogrešivom odlukom

 

Kupovina je “rizična” radnja. Što je veća cijena, veći su i rizici! Kupac samo traži proizvod za koji je siguran da će zadovoljiti njegove potrebe nakon što ga kupi. Pitanje koji si postavlja je… “Isplati li se?”

 

Hej, to je u potpunosti legitimno pitanje. Svijet je pun prevara koje će vas navesti da potrošite svoj teško zarađeni novac, da biste dobili loš proizvod koji se brzo pokvari i kojeg ne možete niti popraviti. Nekoliko neugodnih lekcija ostavlja kupce opreznima kod iduće slične kupnje. Oni žele proizvod kojem će vjerovati – žele se osjećati sigurnima.

 

Jamstvo povrata novca umanjuje veliku zabrinutost u glavi kupca. Postoji ta smirenost i spokoj koji vam daje jamstvo da ukoliko proizvod ne opravda očekivanja, niste izgubili novac i zaglavili s lošim proizvodom do kraja života.

 

Svjedočanstva kupaca također daju potencijalnim kupcima do znanja da uistinu ispunjavate sva postavljena očekivanja. Ništa nije jače od svjedočanstva zadovoljnog kupca, ali ih nemojte olako koristiti. Potrebna vam je jasna strategija. Odaberite jasna i konkretna svjedočanstva te uključite što je više informacija moguće o korisniku koji ih daje, kako bi ona bila bila vjerodostojna u očima potencijalnih kupaca.


 

3.   Dajte im do znanja da je to jednostavan proces

 

Jednostavnost… ah, kako to čini život lakšim. Da, vaši zabrinuti kupci su zauzeti i umorni. Ne žele gubiti vrijeme. Većinu puta samo žele obaviti kupnju i otići kući. Samoposlužne trgovine svjedoče o činjenici da brzo i jednostavno često nadjačava povoljniju cijenu.

 

Učinite postupak kupnje što jednostavnijim. Zapamtite da ne vole svi istu metodu. Što više opcija imate na raspolaganju, zadovoljit ćete više kupaca.

 

Kada planirate svoju marketinčku kampanju, ne zaboravite istaknuti brze i jednostavne benefite koje vaš proizvod ostvaruje. Zapamtite da nije sve u cijeni. Prilično je lako šarmirati kupca kada znate što voli! Imajte ove 3 taktike na umu dok radite na zastrašujućem zadatku razvoja vašeg poslovanja i proširivanju popisa kupaca… i gledajte kako vaš profit raste.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Explore more blog posts

Scroll to Top