fbpx
Marclie bijeli logo

Amara Jewelry

3.8x povrat na oglašavanje (ROAS)

Marclie projekt - Logo Amara Jewelry

Cilj:

Amara Jewelry, web shop specijaliziran za prodaju srebrnih narukvica i privjesaka diljem svijeta, obratio se našoj marketinškoj agenciji s ciljem povećanja svoje online prodaje putem učinkovitog oglašavanja.

Iako su u tom trenu već imali poprilično iskustva u vođenju kampanji na Facebooku i Instagramu, željeli su uspostaviti dodatan izvor usmjeravanja publike na svoj web shop.

Uvidjeli su potencijal Google Adsa za dosezanje šire publike, a naš Marclie tim prepoznali kao pouzdane partnere u Google oglašavanju. Nakon prvog sastanka, odmah smo se bacili na posao…

Marclie projekt - Amara Jewelry - srebrna narukvica s privjescima

Rješenje:

Nakon što smo uronili u njihovu industriju i detaljno se upoznali s njihovim katalogom proizvoda te karakteristikama postojeće publike, uslijedio je idući korak – analiza konkurencije i relevantnih ključnih riječi. Raznim alatima došli smo do opsežnog popisa ključnih riječi s jakom komercijalnom namjerom u industriji nakita. Na temelju tog popisa, stvorili smo primamljiv tekst oglasa koji je istaknuo kompetitivne prednosti branda Amara Jewelry, kao što su kvaliteta njihovih proizvoda od srebra, raznolikost dizajna i konkurentne cijene.

Testirali smo razne biding strategije, varijacije oglasa i komunikaciju kako bismo utvrdili kombinaciju oglasa koja pruža najbolje rezultate za najmanji uloženi budžet.

Osim Google Search oglasa, izradili smo i kreativu oglasa u 11 formata i pokrenuli Google Display Network kampanju. Implementirali smo remarketing kampanju na GDN-u za ciljanje korisnika koji su prethodno posjetili web stranicu Amara Jewelry, ali nisu izvršili kupnju. Prikazujući im prilagođene oglase na temelju njihovih prethodnih interakcija, nastojali smo ponovno angažirati iste potencijalne kupce i vratiti ih na web mjesto kako bi dovršili kupnju. Ljudi su dobili dojam da se oglašavamo po cijelom internetu, dok je realnost da s tim oglasima pratimo samo njih i ljude koji su poduzeli sličnu interakciju s brandom.

Integrirali smo Google Analytics kako bismo točno pratili konverzije i izvedbu Google Ads kampanja radi kvalitetnije daljnje optimizacije.

Rezultat:

Rezultati postignuti kroz naše Google Ads kampanje za Amara Jewelry bili su izvanredni. U svega 3 mjeseca ostvaren je povrat ulaganja u oglašavanje (ROAS) 3,8x na uloženih nešto manje od $32.000,00.

To je značilo da su za svaki dolar koji su uložili u Google Ads ostvarili povrat od $3,80. Drugim riječima, kampanja je bila i više nego profitabilna.

Marclie projekt - Amara Jewelry - Google Ads rezultati kampanje

Također, strateškim postavljanjem oglasa i učinkovitim ciljanjem ključnih riječi, Amara Jewelry postigla je poboljšanu vidljivost branda online.