fbpx
Marclie bijeli logo

Horeca posao

Nova web stranica optimizirana za generiranje kvalitetnih upita

Marclie projekt - Logo Horeca posao

Cilj:

Horeca posao tvrtka je specijalizirana za zapošljavanje osoba. Ukoliko ste u potrazi za kvalitetnim radnicima raznih kvalifikacija, hrvatskog ili stranog državljanstva, Horeca posao idealan je izbor za vas.

Nakon što je vidio naše oglase o pružanju usluge oglašavanja, vlasnik poduzeća Horeca posao, g. Mato Galić, stupio je u kontakt s nama. Glavni mu je cilj bio uspostaviti sistem za generiranje upita i prijava zainteresiranih radnika. On bi zatim radio selekciju tih prijava te najbolje kandidate proslijedio svojim klijentima, spremne za početak rada.

Nakon našeg inicijalnog sastanka nije imao niti malo dvojbe u našu kvalitetu i tako smo započeli dugogodišnju suradnju koja i dalje traje.

Marclie projekt - Horeca posao - zapošljavanje sezonskih radnika na hrvatskoj obali

Rješenje:

Nakon uobičajenog detaljnog istraživanja i upoznavanja s industrijom i klijentovim poslovanjem, prva stvar koju smo napravili jest izradili novu web stranicu.

Posebnu pozornost posvetili smo korisničkom iskustvu (UX) i jednostavnoj navigaciji webom. Dizajn web stranice pratio je brand sliku Horece s ključnim elementima u zlatnoj boji i gumbima koji nisu mogli ostati neprimijećenima. Naravno, web stranicu prilagodili smo svim formatima desktop, mobilnih i tablet uređaja, kao što to i inače radimo.

Posebnost koju bih izdvojio je ta što smo omogućili jednostavno dodavanje novih poslova na web u unaprijed dizajnirani template. Na taj smo način osigurali brzinu otvaranja web stranice koju ne opterećuje nepotreban sadržaj.

Nakon što smo završili s izradom web stranice, ona je postala odredišno mjesto oglašavanja brojnih kampanji, pa tako i one u kojoj smo tražili konobare i kuhare za rad na hrvatskoj obali.

Prvi korak u toj kampanji bio je izrada kratkog video oglasa. Kao ciljanu publiku odredili smo ljude s područja Srbije te Bosne i Hercegovine. Na samom video oglasu, kao i tekstu iznad/ispod njega (ovisno o mjestu prikazivanja na Facebooku i Instagramu), komunicirali smo glavne uvjete koji su bili vrlo primamljivi budućim sezonskim radnicima.

Nakon što su kliknuli na oglas, stigli su na posebnu podstranicu na webu gdje su mogli saznati više informacija o konkretnom poslu. Ovdje je svaki od gumbiju vodio na prijavni obrazac gdje su ljudi ostavili svoje kontaktne podatke te priložili životopis radi selekcije kandidata.

Iako smo očekivali dobar odaziv, ugodno smo se iznenadili…

Marclie projekt - Upiti na email za Horeca posao

Rezultat:

U nešto više od 3 tjedna zaprimili smo 123 prijave i životopisa na uloženih nevjerojatnih $182.69. Ukupno je dohvaćeno 83.665 ljudi, od kojih je njih 6.767 kliknulo na oglas kako bi saznalo više.

Prema toj računici, cijena klika iznosila je svega $0.03, što je definitivno jedan od osobnih rekorda naše agencije kada se radi o Facebook kampanji usmjerenoj na konverziju.

Marclie projekt - Facebook Ads kampanja za Horeca posao

U trenutku opisivanja ovog uspješnog projekta, odradili smo više od 30 uspješnih kampanji u suradnji s Horecom, u kojima smo tražili različite profile radnika ne samo u Hrvatskoj, već i u dalekim zemljama poput Kolumbije.