fbpx
Marclie bijeli logo

No+Vello Hrvatska

Moderna web stranica generirala je 23 kvalitetna upita u 23 dana

Marclie projekt - Logo Novello Hrvatska

Cilj:

No+Vello Hrvatska dio je najveće svjetske mreže specijaliziranih centara za lasersku epilaciju, odnosno odstranjivanje dlačica svjetlosnom terapijom.

Nakon što smo neprekidno surađivali već godinu i pol dana na području oglašavanja, odlučili su da je napokon vrijeme za redizajn njihove web stranice i angažirali su Marclie za taj projekt.

Glavni cilj bio je poboljšati korisničko iskustvo kroz prezentaciju njihovih usluga te generirati što je više moguće potencijalnih klijenata i potaknuti više rezervacija u salonima diljem Hrvatske. Uz to, željeli su modernu, vizualno privlačnu web stranicu koja će odražavati imidž njihovog branda i pružiti besprijekorno online korisničko putovanje.

Marclie projekt - Slika tretmana epilacije u Novello Hrvatska salonu u Zagrebu

Rješenje:

Kako bismo ispunili ciljeve No+Vello Hrvatske, započeli smo s temeljitom analizom njihove postojeće web stranice i identificirali područja koja je potrebno poboljšati. To je uključivalo analizu strukture stranice, sadržaja, korisničkog sučelja i elemenata konverzije.

Razvili smo novi dizajn korisničkog iskustva (UX) koji je usmjeren na intuitivnu navigaciju, jasne pozive na radnju (CTA) i optimizirane obrasce za generiranje upita potencijalnih klijenata. Naš dizajnerski tim za to se vrijeme pobrinuo da web stranica bude vizualno privlačna, usklađena s brandom No+Vello Hrvatske i pruža besprijekorno iskustvo na svim uređajima (desktop, mobilnima i tablet).

Sadržaj smo nanovo napisali kako bismo poboljšali njegovu relevantnost i čitljivost, prilagodili meta oznake te u tekst uključili ciljane ključne riječi za poboljšanje vidljivosti organskog pretraživanja. Napravljena je izvrsna podloga za bolje rangiranje web stranice na Google tražilici, nakon čega smo nastavili kontinuirano raditi i na drugim SEO aktivnostima.

Prema zahtjevu klijenta, isprogramirali smo i vizualni kalkulator (simulator) koji prikazuje cijene zona s kojih korisnici žele trajno ukloniti neželjene dlačice.

Naravno, postavili smo i sve potrebne alate i mehanizme praćenja izvedbe web stranice (Google Analytics, Google Tag Manager, Facebook Pixel). To nam je omogućilo mjerenje ključnih metrika (izvori prometa, stope konverzije i sl.), identificiranje područja za poboljšanje i donošenje odluka na temelju podataka kako bismo kontinuirano optimizirali napore za stvaranje sve većeg broja potencijalnih klijenata.

Kada smo kompletno završili redizajn web stranice, izradili smo dva oglasa (jedan slikovni i jedan kraći video oglas), targetirali smo ljude prema interesu u radijusu od 15 km od zagrebačkog salona te pozvali ljude na besplatan IPL probni test.

Ljude nismo vodili na naslovnu stranicu, već na podstranicu koja govori o IPL usluzi trajnog uklanjanja dlačica. Na njoj su korisnici jednostavno mogli ostaviti svoje kontakt podatke kako bi ih zaposlenici No+Vello Hrvatske nazvali i dogovorili termin.

Marclie projekt - Upiti na email za Novello Hrvatska

Rezultat:

Nakon redizajna i optimizacije web stranice, No+Vello Hrvatska doživjela je značajan porast u generiranju kvalificiranih upita potencijalnih klijenata, a time i rezervacija termina. Točnije, u svega 23 dana generirali smo 23 nova klijenta koji su u prosjeku kroz vrijeme došli više od 5 puta u salon uzimajući paket tretmana.

Marclie projekt - Facebook Ads kampanja za Novello Hrvatska

Podaci pokazuju i da su posjetitelji u prosjeku proveli znatno više vremena nego prije istražujući web stranicu, pretražujući različite usluge i učeći o jedinstvenim ponudama u No+Vello Hrvatska salonima. Intuitivna navigacija i jasna informacijska arhitektura weba pridonijeli su besprijekornom korisničkom iskustvu.

Također, poboljšana je i vidljivost web stranice u pretraživanju. Počela se rangirati na višim pozicijama u tražilici za relevantne ključne riječi, što je rezultiralo povećanim organskim prometom i izloženošću široj publici. Još uvijek postoji prostora za unaprjeđenjem položaja u rezultatima pretraživanja, na čemu i dalje nastavljamo raditi.

Sve u svemu, No+Vello Hrvatska sada ima snažnu prisutnost na internetu koja je usklađena s njihovim brandom te primjećuju značajan rast poslovanja u konkurentnoj industriji ljepote.